Tunmousse til forret
Tunmousse
4 personer
Forberedelse ca. 25 min. Tilberedning ca. 30-35 min.
Ingredienser
2 dåser tun i vand
½ tsk. groft salt
1 spsk. mayonnaise med top
2-3 spsk. creme fraiche 9 %
1 spsk. citronsaft
1 bæger pasteuriserede æggehvider
3 blade husblas
Salt
Sådan gør du:
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Tryk væden af tunen.
Blend tunen med salt, citronsaft, mayonnaise og cremefraiche, indtil det er godt blandet.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i tunblandingen.
Tryk væden af husblassen og smelt den i mikroovnen i ca. 10 sekunder.
Vend en lille smule af tunblandingen i husblassen for at temperere den, og hæld derefter resten af husblassen i tunen.
Hæld moussen i en lille firkantet skål, beklædt med bagepapir eller smurt med smør og sæt den på køl.
Når moussen er sat, skær den i 4 skiver.
Anret på tallerkner med spæde salatblade og pynt med rejer, brøndkarse og citronbåde.
Opskrift og foto
Af Heidi Olsen, klinisk diætist