Tunmousse til forret

Dato 26. december 2024 Af Heidi Olsen, klinisk diætist

Tunmousse

4 personer

Forberedelse ca. 25 min. Tilberedning ca. 30-35 min.


Ingredienser

2 dåser tun i vand

½ tsk. groft salt

1 spsk. mayonnaise med top

2-3 spsk. creme fraiche 9 %

1 spsk. citronsaft

1 bæger pasteuriserede æggehvider

3 blade husblas

Salt

Sådan gør du:

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Tryk væden af tunen.

Blend tunen med salt, citronsaft, mayonnaise og cremefraiche, indtil det er godt blandet.

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i tunblandingen.

Tryk væden af husblassen og smelt den i mikroovnen i ca. 10 sekunder.

Vend en lille smule af tunblandingen i husblassen for at temperere den, og hæld derefter resten af husblassen i tunen.

Hæld moussen i en lille firkantet skål, beklædt med bagepapir eller smurt med smør og sæt den på køl.

Når moussen er sat, skær den i 4 skiver.

Anret på tallerkner med spæde salatblade og pynt med rejer, brøndkarse og citronbåde.

Læs også
Lavt stofskifte rammer bredt