Tid til refleksion

Ved at reflektere over, hvordan du har det, lærer du dig selv og din sygdom bedre at kende. Og det kan hjælper dig til at foretage ændringer, som kan gøre livet med lavt stofskifte bedre.

Refleksioner giver dig indsigt i dig selv

Vi har samlet refleksionerne fra alle kapitlerne her på siden, så du nemt kan finde de refleksioner, du har mest brug for. Mitstofskiftes refleksioner er baseret på en coachende tilgang, hvor spørgsmålene er udformet, så de giver dig nye og dybere indsigter, der kan hjælpe dig med at opnå et bedre liv med lavt stofskifte.

Sådan gør du
Du åbner refleksionerne ved at trykke på de blå knapper herunder. Du kan printe refleksionen ud, svare på spørgsmålene i hånden og gemme dem i en mappe, som du altid kan finde frem og læse i igen.

Du kan også åbne refleksionen på din skærm, taste dine svar ind og gemme dokumentet i en særskilt mappe på din computer eller tablet. Her vil du også altid kunne gå tilbage og læse dine svar igen for at se, hvordan din sygdom har udviklet sig, eller hvor meget du selv har udviklet dig.


Skab overblik

Godt på vej
Måske har du tænkt på, hvordan det var for dig, da du blev diagnosticeret. Her kan du reflektere over, hvor du er nu og hvordan det har været at nå herhen. 


Forstå dit stofskifte

Syv hurtige om stofskiftesygdom
Stofskiftesygdom er ikke ligefrem nemt at sætte sig ind i. Men forhåbentlig kan mitstofskifte hjælpe dig ved at give et godt overblik. Test din viden ved at svare på syv hurtige om stofskiftesygdom her.

Test din viden

Bliv klog på symptomerne

Reflekter over hvilke symptomer du oplever og hvor ofte. Tænk også over hvilke symptomer, der fylder mest i din hverdag, og hvordan de påvirker dig. Og om der eventuelt er noget, du kan gøre, som kan hjælpe dig.


Styr på blodprøver og diagnose

Her får du et værktøj, der kan hjælpe dig med at skabe et mere overordnet billede af dine blodprøver, din medicin og hvordan du har det. Det gør dig og din læge i stand til at handle hurtigere, hvis der er behov for at ændre i din medicinering.


Få indblik i medicinen

Få det bedste ud af din stofskiftemedicin
Bliv klogere på, hvordan du tager din stofskiftemedicin for at få den bedst mulige virkning. Og lav din handlingsplan, for hvad du ønsker at vide mere om eller hvis der er noget, du gerne vil gøre anderledes.


Afstem forventningerne

Samarbejdet mellem dig og din læge
Tænk over, hvordan du kan forberede dit næste lægebesøg, så du får det ud af det, du ønsker. Og overvej hvilke positive og negative oplevelser, du tidligere har haft hos lægen, og hvad du selv kan gøre fremover for at skabe et bedre og mere tillidsfuldt samarbejde.


Styrk kroppen

Styrk kroppen med gode vaner
Det kræver både initiativ og viljestyrke at prioritere sig selv og sin sundhed. Men det handler også om at få skabt sig nogle gode vaner, som gør det nemmere at få gjort det, der gør os godt. Her kan du fx se nærmere på dine spisevaner og måden du bruger din energi på.


Stå stærkere mentalt

Skru op for det gode
Der er flere små greb, man kan bruge for at få det bedre. Her er tre øvelser, der dels kan hjælpe dig med at få sorteret dine udfordringer og dels få mere fokus på de ting i din hverdag, der opvejer det svære.


Del det med andre

Del hvad du har brug for
Det er umuligt at sige med sikkerhed, hvordan omverdenen vil reagere på det, vi har at fortælle. Derfor er det også sårbart at skulle dele noget privat, fordi man netop har brug for at blive mødt med ekstra omtanke. Refleksionerne her kan hjælpe dig med at finde ud af, hvor meget du har brug for at dele og med hvem.